Прешъсмания тресе Бургас, напират от съседни градове, хотелите пълни

Бургас се готви за нещо невиждано в центъра на града навръх Нова година, когато на площад “Тройката”  ще се вихри диско звездата от 80-те години на миналия век Прешъс Уилсън.

Вокалистката на “Иръпшън” и „Бони Ем“, истинска мания за 60-70 годишните българи, идва в морския град по покана на общината да вдигне предновогодишно адреналина на бургазлии.

По предварителни сметки на общината на централния площад се очаква да се изсипят най-малко 30 хиляди души – близо два пъти повече, отколкото при запалването на елхата на Никулден, когато пяха братя Аргирови. Според вещи в бранша обаче публиката ще бъде поне 50 000. А това е невъзможно да бъде побрано на площада.

Голяма част от хората ще дойдат от ресторантите в центъра, където ще празнуват. От два дни заведенията отчитат сериозен ръст на резервациите, т.е. откакто се разбра, че иръпшънката ще е гост на Бургас, пише „24 часа“. Хотелите вече са пълни, хора напират от съседните градове.

Празничният новогодишен концерт започва в 22,30 ч с подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye. В 23,10 ч на сцената ще се качи диско кралицата Прешъс Уилсън. Бургазлии ще чуят най-големите хитове от кариерата ѝ с култовите от недалечното минало групи Eruption и Boney M. Певицата пристига в Бургас с две беквокалистки и мениджъра си.

Прешъс Уилсън ще пее до химна в  полунощ, след което празничната програма продължава с оркестър “Странджа” с Жечка Сланинкова.

Прогнозата на синоптиците за новогодишната нощ е за температури над нулата в Бургас, което ще изкара много народ в центъра.

За да посрещне големия наплив от хора, местната управа обяви, че пуска безплатни рейсове в интервала от 23 ч на 31 декември до 1 ч на 1 януари.

Със сигурност такситата няма да смогнат да извозят всички желаещи от комплексите и крайните квартали, които искат  да присъстват на празничния концерт, коментират експерти  по транспорта.

Затова безплатните рейсове на общинския превозвач “Бургасбус” ще се движат на всеки кръгъл час  по най-натоварените линии Б1 и Б2 –  от най-отдалечения комплекс “Меден рудник” до другия край на града – “Славейков” и “Изгрев”.

Засилено ще бъде полицейското присъствие заради голямото струпване на хора, включително и от съседни градове.

Бургазлии на средна и над средна възраст казват, че са се отказали да празнуват далеч от Бургас, след като разбрали, че Прешъс Уилсън ще пее на централния площад.

Четете още

Избор на редактора