Приоритетите на Зарков: нов затвор и Шенген

Младият и напорист служебен министър на правосъдието Крум Зарков си постави доста амбициозни приоритети за работа през двата месеца служба, които го чакат.

Приоритетите ни са реалистични и необходими, заяви социалистът – отявлен противник на партийната си председателка Корнелия Нинова и автор на „шегата“ „… с група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо“ по повод жертвите на комунизма.

Законите по Националния план за възстановяване и устойчивост е първият от 5-те приоритета на правосъдното министерство, съобщи БГНЕС. „България се е ангажирала много от тези закони да бъдат изпълнени до края на годината“, подчерта той. И понеже новият парламент нямало да успее, с изпълнението им се ангажира Министерството на правосъдието.

Вторият приоритет на Зарков бил да предостави сграда за европейските делегирани прокурори. Третият и особено важен – проектът за строеж на нов затвор. „Ще осигурим пълна прозрачност“, зарече се служебният министър.

Темата „Шенген“ обаче му била най на сърце, защото имала „огромно значение — практическо и политическо“. Зарков предупреди, че предстои проверка за техническата готовност на България за присъединяването към Шенген.

Четете още

Избор на редактора