Продават на търг кораба „Vera Su“, търсят му най-малко 460 000 долара

Търгът с явно надаване за продажбата на самоходен моторен кораб „Vera Su“ ще се проведе днес, от 11:00 ч. в сградата на Дирекция „Морска администрация – Варна“, съобщават от Дирекция „Морска администрация“.

Първоначалната цена на търга с явно наддаване е определена на база изготвена експертна оценка от лицензиран независим оценител. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски долара без ДДС.

За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания кораб. Крайният срок за подаване на заявленията за участие изтече на 27 септември 2022 г., като те се подаваха в Деловодството на Дирекция „Морска администрация – Варна“.

Моторният кораб „Vera Su“ беше заклещен в скалите при Камен бряг на 20 септември 2021 г. и го изтеглиха след повече от месец.

Цялостната операция по изтеглянето и изваждането, определена от експерти като изключително рискова, бе добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план под контрола на настоящия вицепремиер и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев.

Четете още

Избор на редактора