Прокуратурата в Охрид привиква Пендиков като свидетел

Прокуратура в Охрид поиска да бъде конфискуван паспортът на втория нападател на секретаря на Българския културен клуб „Цар Борис Трети“ Християн Пендиков и България да даде адреса на бития мъж, за да може да бъде извикан на свидетелства, съобщава makfax.

На 19 януари заподозреният, заедно с още едно лице, срещу което вече има образувано производство и има внесен обвинителен акт, от омраза към национална и етническа принадлежност нападнали жертва, декларирал се като българин, нанасяли му удари с ръце и крака по главата и тялото и са му нанесли тежки телесни повреди.

Ресорният прокурор предложи на съда да определи на настоящия заподозрян следните мерки – временно отнемане на пътен или друг документ за преминаване на държавната граница, т.е. забрана за издаването му и забрана за използване на лична карта за преминаване държавната граница, както и задължение за периодично явяване – на всеки 7 дни на определено длъжностно лице или на компетентен държавен орган.

Заподозреният, както и предишният обвиняем по това производство, твърди, че има само македонско гражданство.

Събират се доказателства за проверка на обвиненията в подадената срещу заподозрения сигнал. За правилното установяване на фактическата обстановка ще е необходимо пострадалият да участва в производството пред прокуратурата като свидетел. С оглед на това Основна прокуратура Охрид ще сезира компетентните органи в Република България за предоставяне на адреса на настоящото му местоживеене.​​

Четете още

Избор на редактора