„Промяната“ ще предложи кандидат за премиер с втория мандат

Съвсем скоро ще обявим нашия кандидат за премиер, нужно е отдръпване на ключовите политически фигури. ГЕРБ разбраха, че техните политически лица не са желани в България и затова предложиха така нареченото експертно правителство. Номинацията за министър на енергетиката Николай Павлов беше стряскаща, а той защитавал интересите на „Газпром“.

Това заяви в ефира на БТВ Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ след като вчера предложеното правителство от ГЕРБ с премиер Николай Габровски беше отхвърлено от Народното събрание.

Ветото върху Изборния кодекс е възможност за „Хартиената коалиция“ да размислят кое е най-добро за България и е важно тази възможност да не се пропилява – БСП например да размислят, смята Лорер.

Кандидатът за министър-председател трябва да е излъчен от мандатоносителя „Продължаваме промяната“. Сериозният разговор за третия мандат ще започне, след като видим как ще се развият нещата с втория. За нас реалният шанс за правителство е именно с втория мандат, сподели съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Иванов посочи, че „Промяната“ размислили и ще направят опит за кабинет с втория мандат заради факта, че България има нужда от правителство.

Винаги сме казвали, че разговори с „Продължаваме промяната” ще водим. Имаше решение на Националния съвет и няма как да подкрепим мандати на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане”. Това заяви Ирена Анастасова, заместник-председател на БСП, пред Нова телевизия.

„На всякакви екзотики ще се нагледаме. Нека чуем какво ще каже „Промяната”. Отначало щяха да върнат мандата веднага, след това чухме, че ще правят кабинет на малцинството. Нека се уточнят какво ще правят и тогава ще говорим сериозно”, каза тя.

Четете още

Избор на редактора