Пуснаха близалки и сладолед джин и мента с алкохол

Близалка за възрастни с 5% алкохолно съдържание предлагат на Street food fest – обособената открита площ в Пловдивския панаир за Агра, Винария и Фуудтех. Има с няколко различни вкуса: джин с мента, джин с ягода и др, а замразената бомбичка струва 5 лева, обясниха изложителите.

Наред с крафт бира и кафе, на Street food fest се предлага вкусно хапване – прясна италианска паста, бургери, пици, кебапчета и всичко това под съпровода на музика.

Утре на сцената ще се качат БГ Дуетът, а вдругиден – финалистката от „България търси талант“ Петя Панева.

В палата №7 пък е истински кулинарен празник – вино и гурме на всеки щанд. Бутикови мандри представят саламурено сирене с трюфели, козе  сирене с подправки, ръчно месени  кашкавали от екостопанства, а ферми от балкана – суджуци, луканки и деликатеси от конско месо.

Почти всичко може да се дегустира и да се закупи след това. Бурканче с пастет от конско месо например струва 10.90 лева. Кулинарите пък могат да се снабдят с шипково брашно, което е подходящо за всякакви тестени десерти и освен това съдържа големи количества витамин С, каротин, ликопен, пектин, вит.В1 и В2.

Здравословните щандове представят различни тахани и брашна от биоядки, сладка и конфитюри без захар, шоколад с рози и люта чушка, пикантни разядки с естествен пробиотик, диетични лютеници и сосове и функционални напитки за жени с аромат на роза.

В обособената зона „Вкусовете на Италия“ специално за изложението са обявили промоционални цени: Бутилка /250 мл/ зехтин от Сицилия струва 10 лева, а 750 мл. – 20 лева.

Четете още

Избор на редактора