Първият влак с нови вагони тръгва на 22 юни

„Български държавни железници“ (БДЖ) ще осигури движението на нов влак от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, който ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач.

Първият влак ще потегли на 22 юни и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. От БДЖ посочиха, че композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Той ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути и ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Бързият влак №3683 от София за Бургас, ще заминава от Централна гара София в 06:15 часа и ще пристига в Бургас в 12:10 часа. В обратното направление бързият влак №3684 от Бургас за София, ще тръгва от гара Бургас в 16:00 часа и ще пристига в София в 21:55 часа, информираха от БДЖ.

Влакът ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по своя маршрут – Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат.

На 23 май т.г. първите 19 модернизирани пътнически вагона, които БДЖ купи от немската компания „Дойче Бан“, пристигнаха в България. Стойността на целия проект е малко над 30 млн. лева за 76 вагона, което прави по 400 000 лева за един вагон.

Четете още

Избор на редактора