Работници протестират за пари от покрива на 6-етажна сграда в Перник

Двама работници от турски произход са се качили на перваза на шестия етаж на жилищен блок в центъра на Перник, съобщиха от полицията. Мъжете работят като строители в града и са заявили, че няма да слязат, докато не им бъдат платени дължимите трудови възнаграждения. Не се съобщава конкретна сума.

„Става въпрос за неизплатени възнаграждения между инвеститори и посредници. Твърдят, че от месеци не са получавали своите пари“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров, който пристигна на мястото на протеста. „Цялата държава се е ангажирала в момента с този казус“, каза още Владимиров.

„Имаме уверението от посредника от Кърджали, че днес ще дадат частични възнагражденията и след това ще бъде подписано споразумение, с което ще се изплатят всички пари, които се дължат на работниците“, заяви кметът на Перник.

Започнало е досъдебно производство по случая, съобщи говорителят на полицията в Перник Венцислав Алексов. Разпитани са голяма част от свидетелите, провеждат се и други процесуално-следствени действия, добави говорителят на полицията.

Психолози работят с мъжете, които вече 5-6 часа се намират на покрива на сградата. На място са пристигнали и представители на посолството на Турция, съобщи Владимиров.

Четете още

Избор на редактора