Радев: Бюджетът е тест за всички партии с амбиции за власт

Внесеният от служебното правителство бюджет е тест за компетентността, политическата зрялост и държавническото отношение на всички партии с амбиции за власт. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в „София тех парк“. По думите му много скоро ще проличи тяхната компетентност и държавническо отношение. Държавният глава участва в официалната церемония по подписването на декларация, с която България ще се присъедини към Европейския алианс за батерии.

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев заяви преди дни, че има две грешки в проектобюджета, представен от служебното правителство на премиера Гълъб Донев. Само с корекцията на тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 4,5 млрд. лева и пада на 3,6 процента“, коментира тогава Василев. Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов каза на пресконференция, че ако дефицитът остане 6,4 процента, както е в проектобюджета на служебния кабинет, страната ни трябва да забрави за членство в еврозоната. Заложеният бюджетен дефицит от почти 12 млрд. лв. е чудовищен и безпрецедентен в най-новата история на България, заявиха от „Възраждане“ в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.

Официалната позиция на БСП по бюджета ще стане известна днес, когато се събира Съветът по финанси към Националния съвет на БСП, който ще обсъди параметрите на предложения бюджет от служебния кабинет. Лошото управление на държавните финанси през 2022 г., заради което „Има такъв народ“ напусна коалицията, дава своите отровни плодове, написа на официалната си страница във Фейсбук лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов.

Четете още

Избор на редактора