Радев: Партиите се надпреварват да загърбват истинските проблеми

На предстоящите консултации за формиране на правителство ще търся отговор какви решения предлагат партиите за гарантиране на въздушния ни суверенитет, защото още дълги години ние няма да имаме оперативно готова ескадрила F-16, заяви президентът Радев, който прие почетния караул и отдаде почит пред Паметника на летеца до сградата на Народното събрание по повод Празника на авиацията и на Българските военновъздушни сили.

Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите. Така президентът Румен Радев коментира идеята за това украинският му колега Володимир Зеленски да направи обръщение при отриването на 48-ото Народно събрание.

Радев заяви още, че очаква „час по-скоро” фокусът на обществения и политически живот у нас да се върне върху реалните проблеми на страната и хората. Така президентът коментира и решението на партиите от новия парламент посланиците на Русия и Беларус да не бъдат канени на първото заседание.

„Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства от пленарната зала”, категоричен бе Радев.

По темата за замесването на България в случая с взрива на Кримския мост той заяви: „Искам да поздравя службите и кабинета за бързия и категоричен отговор. България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити името на страната ни да бъде свързвано с терористична дейност”.

Четете още

Избор на редактора