Радев поиска от шефа на МОК зимна олимпиада на Витоша

Най-добре е на Витоша да има зимна олимпиада. Това каза президентът Румен Радев при срещата си с шефа на Международния олимпийски комитет.

Томас Бах пристигна на двудневно посещение в България. Германецът бе посрещнат от президента на БОК Стефка Костадинова със сърдечно “Добре дошъл”, след което двамата разговаряха накратко. На срещата присъства и генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Една от най-влиятелните личности в света дойде за тържествата по отбелязване на 100-годишнината на БОК.

София три пъти се кандидатира за домакинство на зимни игри – за Албервил’ 92, Лилехамер’ 94 и за Сочи 2014.

“Всичко зависи от България – все едно дали кандидатурата е за зимна олимпиада за мъже и жени, или за младежки игри. Нашите врати винаги са отворени за вашата прекрасна страна”, коментира Бах идеята на Румен Радев. Президентът на МОК получи писмо от олимпийската ни шампионка Ивет Горанова с призив каратето да се върне в програмата на летните игри.

Това е втора визита на Бах в България в качеството му на президент на международната олимпийска централа. Преди 5 години той посети страната ни по време на безпрецедентното едновременно домакинство на три световни първенства във водещи олимпийски спортове.

Четете още

Избор на редактора