Рамадан Аталай: Пеевски и Петков можеше да се разберат

Дали ДПС не съжаляват вече, че с тяхна помощ падна правителството? Индикация за това даде изказване на депутата Рамадан Аталай пред БНТ: „Делян Пеевски е диалогичен човек, за разлика от г-н Петков – можеше да седнат и да си направят един разговор и да се разберат кой е виновен кой – не“.

Според запознати думите на Аталай може да са опит на ДПС за затопляне на отношенията с ПП, след като най-вероятно трудно ще се състави нов кабинет и по-вероятният политически сценарий е да се отива на нови избори през септември.

Кирил Петков снощи обяви: „За мен беше чест да водя правителство, свалено от Пеевски, Борисов, Слави Трифонов и Митрофанова“.

Пеевски, който рядко се появява на работа в парламента, вчера дойде за гласуването на вота на недоверие към кабинета „Петков“. Преди това се появи на протеста на партия „Възраждане“ срещу правителството, заобиколен от десетки привърженици на ДПС, пристигнали с автобуси от страната специално за събитието.

Припомняме, че за първи път в историята ни правителство пада след вот на недоверие. Това се случи с 99-ия кабинет. Първоначално системата в пленарната зала отчете, че 124 депутати подкрепят вота, а 115 са против. При второто гласуване резултатите станаха съответно 123 и 116.

Рамадан Аталай използва ефира на държавната медия, за да обясни още веднъж как е гласувал вчера на вота – бил го подкрепил, но системата го била отчела „против“.

„Нямаше объркване, най-малко аз мога да объркам нещата, но системата отчете погрешно. Но ми направи интересно впечатление – когато излязох на трибуната да обявя, че системата е обявила погрешно, всички – от „Да България“, от „Продължаваме промяната“…всички ръкопляскаха. И останах с впечатление, че и те са сгрешили. И си представих – представяте ли си, че всички са гласували за оставката на правителството?“, сподели преживяванията си по време на вота Аталай.

 

Четете още

Избор на редактора