Русия обвини Украйна в терористична атака на Севастопол

Русия обвини Украйна в терористично нападение срещу Черноморския флот, а Великобритания – в причастност към взривяването на газопроводите “Северен поток”.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков съобщи, че рано тази сутрин украински дронове са атакували руски бойни кораби и граждански плавателни съдове в пристанището на Севастопол, съобщи БНР.

„В атаката бяха задействани девет безпилотни летателни апарата и седем автономни морски безпилотни апарата“.

Конашенков добави, че всички безпилотни апарати са били унищожени и че незначителни щети са били нанесени на руския миночистач “Иван Голубец”. По думите му атакуваните кораби са охранявали морския коридор за износ на зърно от украинските пристанища.

Конашенков каза още, че подготовката на терористичния акт и обучението на военнослужещите от украинския 73-ти специален център за морски операции са били извършени от британски специалисти.

„Представители на даденото подразделение на военноморските сили на Великобритания са участвали в планирането, обезпечаването и реализирането на терористичния акт в Балтийско море на 26 септември тази година по взривяването на газопроводите “Северен поток 1” и “Северен поток 2”.

Четете още

Избор на редактора