Руски ракети срутиха общежитие в Харкив, убиха деца и старци

Руски ракети удариха общежитие в Харкив, убиха най-малко 11 цивилни и раниха тежко 30. Това съобщиха украинските власти, цитирани от БиБиСи.

Ударът по поредния граждански обект е станал снощи към 21:30 ч. Държавната служба за извънредните ситуации (ГСЧС) публикува снимки на още горящата сграда в Салтовския жилищен район. Той е в североизточната част на Харкив и е „най-голямата спалня“ в града, както го наричат местните. От началото на войната той е и най-обстрелваният от руснаците градски квартал, а северната му част е почти разрушена.

Триетажната сграда е напълно срутена от руска ракета „Калибр“. По последни данни загиналите са 11, но има и изчезнали, които се издирват, уточни началникът на Харкивската областна гражданска отбрана Иван Сокол.

„В общежитието са живеели над 30 души, повечето от които деца и пенсионери“, каза Сокол.

До 4 сутринта руснаците са нанасяли масирани ракетни удари и по съседните жилищни квартали Холодногорск и Слободск, съобщи началникът на Харковската областна администрация Олег Синегубов. Жертвите още се уточняват, но в Слободск са загинали поне двама души, а са ранени 18 – от тях две деца.

Четете още

Избор на редактора