Руски пропагандист: Путин ще свърши като Кадафи

„Аз съм си наложил вето върху критики срещу Путин, поне докато свърши тази война. Но ако сега (битката за Донбас, б.р.) се получи поредният срив, поредното наше поражение… нищо няма да излезе от цялата работа.“

Това заяви в YouTube Игор Стрелков-Гиркин – един доскоро гласовит пропагандист на кремълския режим. Московчанинът Гиркин беше военен министър на проруските сепаратисти от т. нар. Донецка народна република (ДНР) и взе дейно участие в събитията със „зелените човечета“ и окупирането на Донбас от Русия след 2014 г. Той отдавна призна, че „специалната военна операция“ на Кремъл е пълен военен и политически провал.

„Ако не бъде сменена поне част от командването, Путин ще свърши в най-добрия случай като Милошевич (в затвора в Хага, б.р.), а в най-лошия – като Кадафи (смазан от бой и застрелян от сънародниците си, б.р.). А след това ще се разсипе Русия. Тези мерзавци досега провалиха всичко, което им беше поръчано. Те умеят само да крадат, грабят и мародерстват. Провалиха разузнаването – и военното, и политическото, армията не може да воюва, защото няма с какво, сбъркаха стратегията, тактиката“, заяви Гиркин, седнал пред знамето на непризнатата от никого донецка република.

И съветва Путин да въведе военно положение и всеобща мобилизация, за да ескалира докрай конфликта.

„Ако не победим бързо в тази война, ни чака тежка зима, която ще вземе повече жертви, отколкото самата война“, признава Гиркин, давайки си сметка за пагубното въздействие на санкциите срещу Русия.

Четете още

Избор на редактора