Севиля спечели за 7-ми път Лига Европа

Седем финала – седем трофея в Лига Европа. Това е равносметката за Севиля след снощния финал в турнира, игран в Будапеща.

Тимът от Андалусия и италианския Рома завършиха 1:1 в редовното време, а в продълженията не успяха да си отбележат гол, за да може южняците от Испания да спечелят отново любимата си надпревара след изпълнение на дузпи.

Срещата започна много добре за „джалоросите“, които поведоха в резултата в 35-ата минута след гол на Пауло Дибала. Севиля отговори на „хвърлената ръкавица“ от съперника и след солиден натиск при подновяването на играта принуди Джанлука Манчини да си вкара автогол в 55-ата минута. След това реферът Антъни Тейлър отсъди дузпа за испанците, но след преразглеждането на ВАР отмени решението си, а след това не отсъди такава в ответното наказателно поле за игра с ръка на бранителя Фернандо.

При дузпите Лукас Окампос би първи за Севиля и с лек изстрел без да гледа прати топката в долния десен ъгъл на Патрисио – 1:0. За Рома първи на бялата точка застана изигралият отличен мач Браян Кристанте. Халфът се засили с къса засилка и със силен удар изравни – 1:1.

Ерик Ламела пое отговорност и стреля добре с левия крак в долния ляв ъгъл на Патрисио, който усети посоката, но нямаше шанс да спаси. Джанлука Манчини беше втори за римляните и стреля силно, но Боно спаси с тяло. Иван Ракитич покачи аванса за испанците на 3:1.

Роджър Ибанес беше следващият за Рома, но другият бранител на италианците уцели дясната греда на Боно. Густаво Монтиел можеше да реши всичко в срещата, но Руи Патрисио отрази удара на аржентинеца и запази някакви надежди за Рома. След преразглеждане на ситуацията се видя, че португалският страж не е поставил нито един от двата си крака на голлинията, а при второто изпълнение Монтиел не сбърка.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора