Секси пианистката Лола с концерти в София и Пловдив

Лола Астанова е носителка на награди „Грами“ и „Еми“, но това, което я прави световноизвестна, е предизвикателният външен вид и секси облеклото, с което има навика да сяда зад пианото.

Тя ще гостува за пръв път у нас в края на май и началото на юни, като ще изнесе концерти в Пловдив и в София. Астанова ще излезе пред пловдивската публика на 30 май в Античния театър, а на 6 юни софийските й фенове ще могат да я видят в зала 3 на НДК.

Родена е в Ташкент. На осем години вече е концертиращ пианист, а на 14 става лауреат на международния конкурс „Шопен“. Емигрира в САЩ през 2003 година и оттогава развива кариерата си в Америка.

Пианистката има над 300 милиона последователи в Инстаграм и е желана на множество престижни събития, където свири като специален гост – канена както от Хилари Клинтън, така и от Доналд Тръмп. Работи с музикалния продуцент Дейвид Фостър и с Андреа Бочели, с когото създават краткия документален филм The Journey to the Theatre of Silence.

Записва дует и с Марк Антъни, а с нейния близък приятел Степан Хаусер от 2 Cellos, носители на 16 награди „Грами“, пресъздават по особено страстен начин класически и популярни музикални произведения като „Лунната соната“ на Бетовен и We Are the Champions на „Куийн“.

Свири пиано партиите в албума на Алехандро Санц El Disco, който спечели „Грами“ за най-добър латино поп албум през 2020 г.

Днес Лола Астанова впечатлява не само със своя прочит на класически произведения на Шопен, Лист и Рахманинов, но и с аранжиментите си на поп и рок хитове. Известна е и като любимка на сръбския тенис ас Новак Джокович.

Билети за концерта в Пловдив на цени от 60 до 150 лв. се продават в обектите на Ивентим в цялата страна и онлайн. В София цените са от 80 до 160 лева и са в Билетен център НДК и на eventim.bg.

Четете още

Избор на редактора