Селянин халоса с дъска служител на Енергото

Служител на ЕРП Север беше нападнат от клиент по време на изпълнение на задълженията си по отчет на електромери.

Случаят е от село Гецово, област Разград, и по него вече е образувано досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.1 във връзка с чл.130, ал.2 от НК.

Пострадалият е ударен с дъска по лакътя в опит да се защити, а впоследствие и по гърба. Той ще бъде прегледан от лекар по съдебна медицина и ще му бъде издаден съответния документ за телесна повреда, съобщава БНТ.

Отчетниците се грижат не само за снемане на данните от средствата за търговско измерване, но извършват и проверки на коректната работа на устройствата.

Възпрепятстването на работата на служителите на ЕРП Север е в ущърб на коректните клиенти и не е редно да се търсят поводи за физическа саморазправа с представители на електроразпределителното дружество, посочват от ЕРП Север.

Ръководството на енергийната компания алармира обществеността за случая, защото се чувства длъжно да защити правата и здравето на своите служители и счита подобна груба проява от страна на недобросъвестни клиенти за недопустимо насилие над личността, допълват от дружеството.

Четете още

Избор на редактора