Семерджиев е обвинен, връхлетял жените със 166 км/ч на червено

Георги Семерджиев, обвинен за тежката катастрофа през юли в София, при която загинаха две млади жени, е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента. Той е минал и на червено.

Това показва експертиза, направена във връзка с разследването, каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

При разследването на случая са разпитани близо 70 човека. Чакат се още четири експертизи.

До момента Семерджиев има пет обвинения – държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, като е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка. Последното е установено със специална експертиза, каза Милева.

Прокуратурата е установила, че полицай е помогнал на Семерджиев да се снабди със стълба и да се качи в дома си, тъй като е изгубил ключовете си.

Няколко дни след инцидента прокуратурата повдигна обвинение на Георги Семерджиев за предишно провинение. В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, каза тогава заместник градският прокурор Христо Кръстев. Тогава Семерджиев е избягал, след като е тестван с дрегер, който е показал и наличие на алкохол.

Подробен доклад след инцидента показа стряскащи данни, каза пред медиите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев вчера. 40 души в МВР са нарушили задълженията си или не са изпълнявали това, което трябва по закон, каза министърът.

За полицай Симона Радева има доста данни и тя подлежи на уволнение. Става дума за несъвместими действия от нейна страна. Тя е помогнала на Семерджиев да избегне наказания, посочи Демерджиев

Градската прокуратура в София вече започна разследване и по това направление. То е за търговия с влияние и престъпление по служба срещу служители на МВР.

По това дело няма представени материали за 40-те лица, оповестени от МВР, каза Милева. Отделно от това прокуратурата работи и по линия на покровителстване, посочи още говорителят на главния прокурор.

Четете още

Избор на редактора