СЕМ се плъзна по тънката лайсна: Не сме бухалка

Хитро, по тънката лайсна, СЕМ се измъкна от задължението си да вземе отношение по скандала с публикуваната снимка фотомонтаж в сайта на БНТ.

На нея сякаш Кирил Петков и Лена Бориславова се държат ръка за ръка на влизане в сградата на МС. По-късно и авторката Деси Кулелиева заяви категорично, че е зрителна измама.

„Почти ултимативно ни беше поставен въпрос – дали СЕМ няма да вземе отношение и да наложи санкция заради снимка на сайта на БНТ…Не бих искала СЕМ да оправдава прозвището „бухалка“. Старите практики на СЕМ не са на дневен ред“, каза Соня Момчилова пред БНР.

Според председателя на СЕМ „подобни кадри са се случвали нееднократно и в световните медии. Шанс или малшанс за фотографа е да улови подобен момент?“

Това пита шефът на медийния регулатор, сякаш някой друг е оторизиран да коментира снимката и че вземането на отношение по медиен скандал не е задължение на СЕМ, за което те редовно получават немалките си държавни заплати. „Особеност на демокрацията е това, че нещо може да изглежда по определен начин и да се тълкува произволно“, заключава философски Соня Момчилова.

Четете още

Избор на редактора