Слави с нов фейлетон от първо лице, тошково число

Формалният лидер на ИТН Слави Трифонов остана разочарован от липсата на реакция след вчерашното му самопризнание. В него той се призна за мафиот и пожела да го арестуват поне за малко. Никоя специализирана институция не му обърна внимание и той публикува в профила си във фейсбук втори фейлетон в 7/8 ритъм.

В текста, чието авторство някои лингвисти и тв зрители са склонни да припишат на сценарния екип на личната му телевизия, Трифонов прави следното:

  1. Сърди се на министъра в оставка, че не го сайдисва.

„… господин Рашков, сега ще предприема още по-сериозен ход. Признавам си, че локвата на “Капитан Андреево” е моя. Тя само се води държавна, но моята корумпираност е достигнала такива граници, че аз направо съм я присвоил…“ и прочее остроумия в стил Гацо Бацов и Къде-е-батко.

2. Демонстрира познания по простонароден говор като Шишо Бакшишо:

„… натрупал съм много пари, държа ги кеш вкъщи в “мазътъ”. Вече има три палета, мазето е малко, парите се трупат…“ и т. н.

3. Дава доказателства, че познава и други известни хора, не само неформалните собственици на локвата, Таки-Маки и Шиле Попюрданов:

„… следните лица: Иван Христанов – заместник-министър на земеделието, Росен Костурков – депутат от ПП, Кирил Петков – министър-председател в оставка, Лена Бориславова – говорител на кабинета и Константин Вълков – журналист в “Дарик Радио”.

4. Иронизира Рашков в доста омръзналия напоследък стил „Тошко Йорданов“:

„… вие сте стожер на борбата с корупцията и вярвам, че ще обърнете внимание на моя граждански сигнал, който всъщност е самопризнание.“

5. Метафорично си разкъсва ризата и подлага татуирана гръд пред дулото на врага:

„Да се свършва веднъж завинаги с тоя Слави Трифонов, та да тръгне тая държава напред.“ (Тук говори за себе си в трето лице, единствено число, което е характерно за личности, склонни към мегаломания или шизофрения, отбелязаха експерти за ekspresso.bg)

6. Подписва се негонен:

„Слави Трифонов – гузен, но буден гражданин“.

И. т. н…

Четете още

Избор на редактора