Държавата осъмна в снежен капан

Държавата осъмна в снежен капан. Обилният снеговалеж затвори редица ключови пътни артерии. Има сигнали за блокирани семейства по пътища. В много населени места няма ток.

Заради усложнената пътна обстановка от неспирния снеговалеж е ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона в двете посоки​ по магистралите „Тракия“ в участъка от Пловдив до София, „Хемус“ от Ботевград до София и „Струма“ от пътен възел „Бобошево“ до пътен възел „Долна Диканя“.

За днес червен код заради очаквани снежни виелици е обявен за четири области от Североизточна България – Шуменска, Разградска, Силистренска и Добричка. В тези области се очаква ураганен вятър със скорост над 100 км/ч. В комбинация със снеговалежа ще има условия за преспи и навявания.

Оранжев код за бурен вятър и валежи от дъжд и сняг е в сила за областите Русе, Велико Търново, Търговище, Варна, Бургас, Ямбол и Сливен.

Властите призовават шофьорите да спазват указанията на служителите на Пътна полиция.

Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради силен снеговалеж и снегонавявания. Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в Северозападна България.

През цялата нощ продължи работата на екипите, ангажирани с почистването на столицата през зимата, съобщиха от Столичната община.

Планинските пътища към Витоша са временно затворени, но работим да бъдат отворени възможно най-скоро. Очакванията са към обяд движението да бъде възстановено за автомобили с вериги.

Четете още

Избор на редактора