Сняг изненада Холивуд, прогноза за силни бури

В Лос Анжелис, включително около емблематичния надпис „Холивуд”, падат снежинки, след като зимната буря затегна ледената си прегръдка в Южна Калифорния този уикенд.

Сан Франциско счупи 132-годишен рекорд за най-ниска температура, която в петък сутринта падна до 4 градуса по Целзий. Десетки милиони жители на Златния щат са предупредени за снежна буря, вятър и наводнения.

Бурите са причинили прекъсване на електрозахранването на близо един милион домакинства в цялата страна, съобщи Би Би Си. Основната магистрала на Западното крайбрежие – междущатска магистрала 5 – беше частично затворена на юг от границата с Орегон.

Лос Анджелис – град, известен с палмите си и слънчевите си булеварди – получи първото си предупреждение за снежна буря от повече от три десетилетия.

В петък хората в града се събраха, за да се полюбуват на необичайната гледка на падащите снежинки около емблемата на града – надписът „Холивуд”.

На други места в града обаче наводнения блокираха автомобили в Северен Холивуд, а официални лица предупредиха за наводнения в квартали в целия окръг Лос Анджелис.

Четете още

Избор на редактора