Станишев: Ще е фатално за БСП коалиция с ГЕРБ

„Четирима от петимата евродепутати заявихме, че би било фатално за БСП в момента да влиза в колаборация с ГЕРБ“, коментира Сергей Станишев в ефира на БНТ.

Най-тежко би било положението на БСП, ако влезе в коалиция с ГЕРБ, каза той. Според него през последните две години политиците имат къс хоризонт, само до следващите избори. А нови избори „би било ужасно“.

Това е една необходимост, която съществува в лявото пространство, да обърнем разговора и да заговорим за политики, каза Станишев за днешния форум за прогресивни леви решения, в който участваха над 500 социалисти.

Според него в момента разговор за политики липсва. Обясни и че БСП не трябва да е консервативна, а прогресивна. Станишев допълни, че има много енергия и качествени хора, които са готови с решения. Даде пример с няколко служебни министри с леви идеи, както и с някои кметове на БСП.

Руската федерация нападна суверенна държава, ЕС не може да не подкрепи Украйна. Привърженик съм на политическо решение на този конфликт, каза още Сергей Станишев.

Четете още

Избор на редактора