Стилиян води световни звезди за мач в София

Звезди на световния футбол ще пристигнат в София, за да вземат участие в благотворителен двубой, който се организира от фондацията на Стилиаян Петров, това разкри бившият капитан на националния отбор пред медиите, съобщи БГНЕС.

Шоуто ще се проведе на 6 септември от 17,000 часа на стадион „Васил Левски“. Събраните средства ще бъдат изразходвани за лечение на хора с онкологични заболявания. Както е известно самият Стилиян страдаше от левкимия преди години.

„Точно преди 10 години, през 2013 година, 62 000 се изправиха на крака в последния ми мач. 10 години по-късно нашата фондация ще организира благотворителен мач в България. „Мач на надеждата“. Всички средства ще бъдат дарени на болници в България и на хора, лекуващи се от рак.

Аз и моето семейство мина през това, но без подкрепата на българския народ и феновете – нямаше да успеем“, каза Стенли.

Той разкри имената на първите 10 участника, които са потвърдили участие в двубоя. От българите това са: Димитър Димитров – Херо, Христо Стоичков, Димитър Бербатов, Наско Сирлаков и Мариан Христов.

Селекцията на чужденците пък ще включва мениджърът Мартин О’Нийл, Рой Кийн, Хенрик Ларсон, Робер Пирес, Луис Гарсия и Неманя Видич.

Билети могат да се закупят онлайн от сайта bilet.bg.

Четете още

Избор на редактора