Стойчев успя! Преплува маратоните от Oceans Seven

Петър Стойчев стана първият българин, успял да преплува и седемте големи маратона в открити води от предизвикателството Oceans Seven. Маратонецът стана 32-ият човек в целия свят, който стигна до това постижение.

Горд на седма степен! Първи българин с Oceans Seven!

Успях да преплувам и последния, седми маратон в открити води от Oceans Seven!

При тежки условия, между два тайфуна в района, успях да изплувам и протока Цугару. Стартирах от град Kodomari в 4:18 часа японско време, стигнах брега на Хокайдо в 13:48 часа. Преодолях дистанцията за 9 часа 30 минути и 20 секунди. За малко над 3 часа бях на половината от дистанцията, след което насрещните течения станаха много силни.

Беше изключително тежко плуване, но над умората изплуват щастието и гордостта, че станах първият българин с Oceans Seven.

1. Ламанша

2. Протокът Кук

3. Протокът Гибралтар

4. Протокът Молокай

5. Каналът Каталина

6. Северният канал

7. Протокът Цугару

Станах едва 32-ият човек в целия свят и първият от България с това постижение!

Благодаря на всички българи за огромната подкрепа, която усещах по време на тези тежки плувни маратони в открити води, по време на предизвикателство, което за плуването е смятано за еквивалент на Seven Summits – изкачването на най-високите планински върхове на седемте континента.

Да усещам тази българска гордост у всички, си е отделен връх! Още веднъж ви благодаря!

Най-големите благодарности са за Иван Златинов, с когото бяхме заедно в преодоляването на тези изпитания за човешката воля. Иване, благодаря ти за всичко!

Благодаря и на моя треньор Красимир Туманов!

Благодаря на всеки, който е допринесъл за моя успех, това е наш общ успех, успех, който посвещавам на България, на българите, които не спират да доказват пред света непримиримите си дух и воля!

Благодаря и на организаторите на всяко едно от плуванията ми от Ocean Seven! Човек никога не е сам в успеха си – зад всяко постижение стоят хора, които може да не са под светлините, но заслужават голяма благодарност и признание!

Предизвикателството Oceans Seven е завършено, написа във Фейбук Стойчев.

Четете още

Избор на редактора