Съдът: Pi ar Sevi Boiko е арестувана незаконно

Софийският районен съд обяви за незаконен ареста на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, съобщи БНТ. През март тя беше задържана за 24 часа заедно с бившия премиер Бойко Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. По-рано тази година техните арести също бяха обявени за незаконни.

Според съда няма доказателства, които да сочат, че Арнаудова има каквото и да е отношение към престъплението, което се разследва. Няма посочени и факти и обстоятелства, които да обосновават задържането. В хода на разследването не са събрани допълнителни доказателства, които да показват съпричастност на Севделина Арнаудова към извършването на престъпление.    

Арестът е осъществен след сигнал на сдружение БОЕЦ до министъра на вътрешните работи. Той бе базиран на разказите на хазартния бизнесмен Васил Божков, че е бил изнудван да дава 20% от печалбата си на Горанов и бившия премиер Бойко Борисов срещу възможността да плаща по-малки такси. 

В периода от 23 декември 2021 г. до 7 март 2022 г. са били снети сведения от общо 22 лица, разпитан е и Кирил Петков за получен доклад от Министерство на финансите за дейността на ИА „Одит на средствата от ЕС“.

Четете още

Избор на редактора