Сърбин ще вади от батака националите по футбол

Сърбин, без особени успехи, е новият селекционер на националния отбор по футбол на България,съобщи местното издание „MaxBet Sport“. То показва и снимка на маса с президента на БФС Борислав Михайлов, отговорника за националните отбори Георги Иванов и новия треньор Младен Кръстаич.

Според сайта договорът между двете страни е подписан и сръбският настамник ще започне работа официално от септември.

На новия си пост той ще дебютира на 23 септември срещу Гибралтар, а три дни по-късно гостуваме в Скопие на Северна Македония.

След първите четири мача в групата си от Лигата на нациите България има спечелени само три точки.

Младен Кръстаич изведе Сърбия на Мондиал 2018 в Русия. На 13 юни 2019 той бе освободен след 0:5 срещу Украйна. Бившият защитник след това води ТСК „Бачка Топола“ в сръбската лига, а в последните шест месеца беше начело на „Макаби“ (Тел Авив).

Кръстаич е роден в Зеница (Босна и Херцеговина) през 1974 г., играе като централен защитник и прави 9-годишна кариера в Бундеслигата с екипите на „Вердер“ (Бремен) и „Шалке 04“.

В Сърбия играе за „Партизан“ (Белград), където има два периода.

За националния отбор на страната си записва 59 мача и вкарва 2 гола. Като футболист играе на Световното първенство в Германия през 2006. След края на кариерата си заема директорски постове в клубове в Босна.

Кръстаич сам ще определи щаба, с който ще работи, и според изданието ще има достатъчно време, за да се убеди в потенциала на тима. Той ще води със себе си двама сърби за помощници, третият ще е българин.

Четете още

Избор на редактора