Тен Хаг остава начело на Манчестър Юнайтед

Ерик тен Хаг ще остане мениджър на Манчестър Юнайтед след прегледа на представянето на клуба за сезона, съобщават британските медии. Според Би Би Си Юнайтед е разговарял с холандеца за удължаване на договора му на „Олд Трафорд“.

Слабата втора кампания за Тен Хаг завърши с висока оценка, тъй като той изведе Юнайтед до шокираща победа с 2:1 във финала за Купата на Англия срещу съперника Манчестър Сити. Но подготовката за мача на „Уембли“ беше доминирана от разговори за бъдещето на Тен Хаг, след като в един доклад се казваше, че той ще бъде уволнен от новия съсобственик на Юнайтед Джим Ратклиф независимо от резултата.

Юнайтед завърши на осмо място във Висшата лига – най-ниското им класиране от 1990 г. насам – и отпадна от Шампионската лига в груповата фаза. След финала за Купата на Англия 54-годишният бивш треьор на Аякс призна, че не знае какво го очаква в бъдеще.

„Единственото нещо, което правя, е да подготвям отбора си, да развивам отбора си, да напредвам с отбора и отделните играчи. За мен това е проект. Когато дойдох, нещата бяха объркани. Сега сме по-добре, но далеч не сме там, където искаме да бъдем“, каза той.

След края на сезона различни мениджъри бяха свързвани с работата в Юнайтед.

Миналата седмица Ратклиф е провел разговори с Томас Тухел, но бившият шеф на Байерн Мюнхен и Челси беше изключен от надпреварата.Интересът на клуба към Маурисио Почетино се смята за охладен, въпреки че той вече е свободен агент, след като напусна Челси.

Тен Хаг е петият постоянен мениджър на Юнайтед след края на изпълненото с трофеи управление на Алекс Фъргюсън през 2013 г., след Дейвид Мойс, Луис ван Гаал, Жозе Моуриньо и Оле Гунар Солскяер, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора