Тигър човекоядец в Индия! Разкъса фермер и внука му

75-годишен индийски фермер беше убит от тигър в понеделник сутринта, 12 часа след като внукът му също беше разкъсан до смърт.

Инцидентите в южния щат Карнатака са последните от поредицата нападения на животни в страната, уточнява thenationalnews.

Фермерът Раджу почина, след като тигърът го сграбчи за главата в полето в село Палери, област Кодагу, където той беше отишъл да се облекчи – често срещана практика в селските райони на Индия, където тоалетните са оскъдни.

Тялото му е открито на 200 метра от мястото, където са открити останките на внука му Четан.

Четан беше нападнат в неделя, докато събираше кафе в плантация на около три километра от резервата за тигри в Нагарахол.

Резерватът обхваща 820 квадратни километра и е дом на 125 тигъра, една от най-големите популации в страната.

Инцидентите предизвикаха страх в общността, като жителите се оплакват от тигри, които нападат домашни животни.

Горските служители казаха, че ще патрулират в селата, за да намерят тигъра „човекоядец“, а ветеринарите са в готовност, за да успокоят животното.

Властите също са инсталирали 25 капана за камери, за да установят самоличността на тигъра, за който се смята, че е ранен.

Индия е дом на повече от 70 процента от дивите тигри в света.

Въпреки че животните са защитени видове , те често са принудени да напуснат убежища и джунгли и да се отклонят в населените райони.

Повече от 100 души са били убити при атаки на тигри в Индия между 2019 г. и 2021 г., показват официални данни.

През октомври индийската полиция застреля тигър , наречен „Чампаранският човекоядец“, след като уби най-малко девет души.

Четете още

Избор на редактора