Двама братя и баща им застреляни след скандал за имот

Тройно убийство е било извършено в пловдивското село Рогош снощи. Това съобщава БТА, позовавайки се на пресцентъра на ОД на МВР в Пловдив. Сигналът за инцидента е подаден късно вечерта.

По първоначални данни убитите са двама братя и техният баща, които са били простреляни. Според информацията има и ранена жена.

Има задържан заподозрян за тройното убийство, съобщи Нова тв. Мъжът е племенник на жертвите. Извършва се претърсване в дома му.

Мъж на име Николай е застрелял с пушка чичо си Енчо и двамата си братовчеди – Стефан на 45 години и Веско на 50 години, съобщи местният сайт trafficnews. Има и ранена жена в ръката, която е дъщеря на по-големия от убитите братя. Задържаният Николай е баща на две деца.

По първоначални данни убийството е извършено в една от махалите на селото след скандал за наследство. Става дума за имот, разказват съседи.

Към 18 часа в събота в къщата на жертвите са нахлули роднини, които започнали да спорят кой да получи имота. Един от тях изважда оръжие и прострелва тримата мъже.

Според очевидци на трагедията, жертвите са разстреляни с незаконна пушка.

„Застреля ги там, където спят. Вече бяха умрели, а той зареди отново пушката и продължи да стреля по тях“, разказват очевидци.

„Стрелецът е задържан. Полицията продължава действия по разследване на случая“, каза Величка Величкова, кмет на село Рогош. По думите й в семейството имало напрежение.

Четете още

Избор на редактора