Тръгна скандалният филм на Гай Ричи с украински бандити

Членът на Американската асоциация на филмовите критиците в Лас Вегас Колин Бигс в своя статия за портала That Shelf предрече вълна от критики към режисьора Гай Ричи заради украинските бандити в новия му филм Operation Fortune: Ruse de Guerre („Операция Форчън: Троянски кон“).

Още докато снимаше Ричи беше призован да промени някои сцени и да премахне споменаването на националността на гангстерите. Според Бигс да бъдат оправени някои сцени не е било сложно, затова е учуден, че режисьорът е решил да не го прави.

През лятото на миналата година Daily Mail съобщи, че премиерата на филма е изместена, именно за да бъдат внесени изменения във връзка с упоменаването на националността на „лошите“.

В новата лента актьорът Джейсън Стейтъм е в ролята на шпионин на име Орсън Форчън. Вербуван от агенция Five Eyes, за да предотврати продажбата на нови оръжейни технологии, той трябва да прихване куфарче, откраднато от Одеса.

Проблемът е, че никой не знае какво съдържа куфарчето, кой го има или кой го иска.

Форчън на Стейтъм е самотник, но има достъп до най-добрите оперативни работници в света за тази акция… Хю Грант е в ролята на оръжеен бос милиардер.

Дали публиката ще иска да гледа филм за грандоман, който застрашава целия свят, е под въпрос, тъй като нахлуването в Украйна все още е в колективната ни психика, коментира Бигс.

В актьорския екип на филма са още Обри Плаза, Джош Хартнет, Кари Елуис, Бъгзи Малоун и др. Operation Fortune не е нещо, което да не сте виждали преди от Джеймс Бонд или дори „Човекът от U.N.C.L.E.“.

Филмът не е страхотен, въпреки че и не претендира да бъде нещо друго освен свежо добро прекарване на времето, обобщава критикът Колин Бигс. От петък, 13-и януари, лентата е и на българските екрани.

Четете още

Избор на редактора