Тръмп ще даде министерство на Мъск, ако спечели

Доналд Тръмп е готов да предложи министерски пост на Илон Мъск, ако той спечели президентските избори в САЩ, пише „Фигаро“.

Републиканецът се сближи със собственика на Space X и Tesla през последните месеци. „Като мен, той смята, че тази страна има големи проблеми“, заяви Доналд Тръмп по време на пресконференция.

Бившият президент на САЩ каза, че е готов да предложи министерски пост или съветническа роля на милиардера Илон Мъск, в интервю за агенция Ройтерс. Разбира се, „ако го приеме“ и ако републиканецът спечели изборите през ноември срещу Камала Харис. Доналд Тръмп обаче не уточни какъв портфейл би могъл да получи бизнесменът.

Миналия месец собственикът на X и Tesla публично подкрепи Доналд Тръмп в надпреварата за президент на САЩ. Той интервюира политика в социалната платформа Х, на живо в началото на август. По време на интервюто – което също беше жертва на „мащабна“ кибератака – двамата мъже обсъдиха изменението на климата, проблема с миграцията, но също и украинския конфликт. Така Доналд Тръмп се завърна в X, четири години след отстраняването му от Twitter.

Според „Уолстрийт джърнъл“ двамата мъже са се срещнали през март и оттогава разговарят редовно по телефона. „Много уважавам Илон Мъск, той мен също“, каза Доналд Тръмп на пресконференция. /Дарик

Четете още

Избор на редактора