Убийците на българския граничар били психично болни

Братята Енгин и Мустафа, които бяха задържани за смъртта на българския полицай Петър Бъчваров имат психични заболявания. Това твърдят техни съседи и хора, които ги познават, пред БНТ.

При срещата с един от последните им работодатели стана ясно, че тези мъже принадлежат към един от най-уязвимите слоеве на обществото. Имат психични заболявания и живеят в крайна бедност.

Те се местят от село в село и често сменят номерата на мобилните си телефони. Потвърди се и информацията, че са извършвали кражби, които обаче не са били значителни. Като това да откраднат мотоциклет на съсед, но когато стане ясно, че те са виновни, да го върнат на мястото. Пасяли са и добитъка на цяло едно село.

Родното село на братята Енгин и Мустафа Ергуван, които бяха задържани за смъртта на българския полицай Петър Бъчваров е Оглупаша. Семейството обаче отдавна не живее тук.

„Бедно семейство. Освен това и те, и родителите им не са добре. Не се задържат за дълго на едно място. Местят се от село на село. Навремето покойният им баща също се занимаваше с трафик на хора“, казва Юмер Учак.

Четете още

Избор на редактора