Умъртвиха кучетата убийци в Долна Оряховица

Вече са евтаназирани 5-те кучета, които в четвъртък сутринта разкъсаха 40-годишната санитарка в Долна Оряховица. Екстреното им умъртвяване било нужно, за да се изследва дали в стомасите им има тъкани от наядената Мирослава, съобщиха от окръжната прокуратура в Търново.

Окръжната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинение на мъжа, който се е грижил за петте кучета, разкъсали 40-годишна жена, съобщи на брифинг днес наблюдаващият прокурор Даниела Харитонова. Мъжът е задържан с мярка за неотклонение до 72 часа, но  прокуратурата настоява за постоянно задържане под стража. Делото ще се гледа утре в Районния съд в Горна Оряховица.

Прокурор Харитонова посочи, че според резултатите от съдебно-медицинската експертиза, смъртта на жената е в резултат на обилна кръвозагуба, настъпила от многобройни травми, причинени от кучетата. Първоначално разследването е било за умишлено убийство, но след проведените действия, то е преквалифицирано по чл. 325 в от Наказателния кодекс, който предвижда наказание за всяко лице, грижещо се за животно, в случай, че животното причини телесна повреда, и в резултат последва смърт на друго лице. Предвиденото наказание е до пет години лишаване от свобода и глоба до 10 хиляди лева. Собственикът на имота се намира в чужбина, той е оторизирал гледач да живее в имота, да се грижи и да храни кучетата. Със собственика са установени контакти, за да бъде призован и разпитан, посочи прокурорът.

Четете още

Избор на редактора