Уникална серия: от Меси до Марадона, изобразени като деца

„Сякаш пътешественик във времето остави училищни лични карти на прага ми“, казва художникът Джо Джон Мълур за последната си серия, изобразяваща известни футболисти като деца.

Мълур, който живее в Дубай, е известен със създаването на удивителни дигитални произведения на изкуството, от преосмислянето на снега в ОАЕ до поставянето на известните забележителности от страната в Пандора , измислената планета от филма Аватар . Той също стана вирусен със серия снимки, показващи Дубай, покрит с тучна зеленина.

Последният му сериал започна месеци преди Световното първенство като реверанс към любимия му футболист Лионел Меси.

„Меси е моят герой за всички времена, така че реших да го почета. След това, след като стигнахме до четвъртфиналите и повечето от големите отбори участваха, промених плана си и направих цяла серия, включваща Кристиано Роналдо , Лука Модрич , Хари Кейн и Килиан Мбапе “, казва той пред The ​​National .

Мълур разшири поредицата, за да включи някои големи спортни фигури, от Пеле до покойния Марадона , Франц Бекенбауер и Дейвид Бекъм , които той нарича своите „герои от детството“.

Използвайки софтуер с изкуствен интелект, за да превърне играчите в техните по-млади версии, Мълур след това използва Photoshop, за да пребоядиса снимките. Резултатът е хиперреалистично произведение на изкуството, което според него е добре прието от футболните фенове в социалните медии.

Мълур е родом от Керала в Южна Индия , щат, известен с любовта си към футбола в страна, обсебена от крикет.

Той казва, че посвещава тази футболна поредица на Меси.

„Наистина имам едно желание и то е да видя Меси да вдига Световната купа този път, тъй като това е последното му първенство на планетата“, казва той.

Пеле
Хари Кейн
Неймар
Марадона
Килиан Мбапе
Лионел Меси
Роналдиньо
Кристиано Роналдо
Лука Модрич
Франц Бекенбауер

 

Роналдо Феномена
Дейвид Бекъм

Четете още

Избор на редактора