Франция се измъчи с Австрия, автогол реши мача

Франция победи Австрия с 1:0 в мач от група „D“ на Европейското първенство по футбол. Единственото попадение в мача падна в 38-ата минута, когато Максимилиан Вьобер си отбеляза автогол.

За Дидие Дешан това е победа 100 като селекционер на френския отбор. Това означава, че 22 процента от всички победи в историята на Франция са спечелени под ръководството на Дешан. Специалистът води националния отбор на „петлите“ от юли 2012 г. Под негово ръководство състава стана световен шампион и вицешампион, а също така спечели сребро на Евро 2016 и спечели Лигата на нациите.

В първият мач от групата Нидерландия се наложи с 2:1 над Полша.

В началото на срещата французите опитаха да наложат натиск, но играта бе накъсана и интересните моменти пред двете врати липсваха.

Първата добра възможност за гол се откри пред Килиан Мбапе, който стреля по диагонала, но Патрик Пенц успя да избие в корнер.

От своя страна Австрия постепенно успя да изравни притежанието на топката и създаде възможност чрез Конрад Лайнер. Футболистът на Байерн Мюнхен стреля от трудна ситуация, но Майк Менян се справи. В 35-ата минута футболистите на Ралф Рангник създадоха най-добрата възможност до този момент в мача. Марсел Забицер успя да изведе с едно докосване Кристоф Баумгартнер, но полузащитникът бе спрян от Менян.

В 38-ата минута французите нанесоха своя удар. Килиан Мбапе направи отличен пробив и от самата аутлиния успя да центрира. В опита си да изчисти с глава, Максимилиан Вьобер насочи топката неспасяемо в долния десен ъгъл на Пенц.

След подновяването на играта се стигна до неприятен инцидент. Максимилиан Вьобер и Антоан Гризман се сблъскаха и французинът удари главата си в рекламните. Гризман получи незабавна медицинска помощ, за да бъде спряно кръвотечението от челото му и да бъде бинтована главата му, а той се върна в игра.

В 55-ата минута Килиан Мбапе бе изведен сам срещу Пенц и като по чудо не се стигна до втори гол за Франция. Капитанът на „петлите“ стреля встрани от целта.

Австрийците имаха претенции за дузпа в 62-ата минута, когато Марсел Забицер бе повален на земята от френски защитник, но съдията Хил Мансано даде знак играта да продължи.

В 68-ата минута отново хората на Дидие Дешан създадоха възможност за удвояване на резултата. Маркюс Тюрам бе оставен непокрит в наказателното поле и отправи удар, който бе майсторски отразен от Пенц.

Последваха добри минути за австрийците, но хаотичните им центрирания не доведоха до промяна в резултата.

В заключителните минути на срещата Килиан Мбапе получи удар в лицето, след което бе заменен от Оливие Жиру, съобщава БТА.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора