Футболният съюз с нов изпълнителен директор

Андрей Петров заменя Борислав Попов на поста изпълнителен директор на БФС.

Това стана ясно след края на днешния Изпълком. Заседанието започна в 13: 00 часа и продължи около два часа.

Петров работи в БФС от 2005 година, като за последно е бил началник на отдел „Стратегическо управление“.

„Желанието ни е да продължаваме да изпълняваме стратегическите планове, да комуникираме с клубовете и с всички заинтересовани лица, за да чуем тяхното мнение. Ще кандидатстваме по програма „Развитие на регионите 2021-2017″, която се финансира от Европейския съюз. Насочени сме към 40 общини. Бюджетът е огромен – 1,3 млрд. евро, които могат да бъдат усвоени от тези общини. Обсъждаме възможностите за финансиране, реновация и реконструкция на съществуващи футболни съоръжения. Дейно работим с общините и планираме да проведем обща среща. В момента тече постоянна комуникация“, заяви той.

Станислав Тодоров бе утвърден официално за шеф на Съдийската комисия. Той бе назначен временно на поста преди седмица, след като БФС прекрати договора на испанеца Давид Борбалан.

Крум Стоилов става отговорник за ВАР на мястото на освободения Петър Петров.

“Всички промени, които се направиха, са направени поетапно. Дадохме шанс на съдийската комисия предвид това, че те завършиха първенството добре. Г-н Борбалан имаше договор за още една година, но предвид напрежението, което се създаде с футболните клубове, предприехме тази промяна. Това, което аз изисквам от тях, е да работят в екип, да назначават правилните хора, да свирят безпристрастно. Очаквам съдийството да се подобри още от този кръг. В крайна сметка и съдиите имат голяма вина за това, което се случва. Ще наблюдавам много внимателно съдийството. Пълно доверие към тях. Очаквам от тях да си изпълнят ангажиментите към съдийството. Ако не се справят, пак промени. Аз искам съдиите да бъдат безпристрастни, всички отбори да бъдат равноправни и никой да няма предимство”, каза президентът на БФС Георги Иванов. /БНР

Четете още

Избор на редактора