Хамас уби деца и бебета в израелско село

Чуждестранни медии бяха допуснати от правителството в град Кфар Аза, през който са преминали бойците на „Хамас“. Първите гледки са ужасяващи – над 40 трупа на деца и бебета, някои от които с отрязани глави.

В града са убити повече от 200 израелци.

Разположен между Нетивот и Сдерот на около пет километра източно от Газа, той попада под юрисдикцията на Регионалния съвет Шаар ХаНегев. През 2021 г. има население от 765 жители, предаде БТА.

Телата на израелски жители и бойци от ислямското движение „Хамас“ лежат по улиците на кибуца Кфар Аза в Южен Израел сред опожарени къщи, разхвърляни мебели и подпалени автомобили, докато израелски военни обикалят от къща на къща, за да прибират труповете, описват журналисти от Times of Israel.

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) разведоха чуждестранни журналисти през Кфар Аза, който се намира в един от най-тежко засегнатите райони, пострадали при нападението на бойците от „Хамас“ през уикенда.

„Това не е война, това не е бойно поле. Това е клане, това е терористично нападение“, заяви генерал-майор Итай Верув, командир на един от корпусите на ЦАХАЛ, описвайки видяното по време на претърсването на домовете в района. Той отбеляза, че голяма част от жителите на кибуца са избити в къщите си.

Пред една от къщите лежи трупът на един от жителите на кибуца, покрит с чаршаф, а телата на редица от нападатели са малко по-нататък, с лице към земята.

Четете още

Избор на редактора