Хари Кейн подписа с Байерн Мюнхен до 2027 г.

Капитанът на националния отбор по футбол на Англия Хари Кейн официално се присъедини към германския шампион Байерн Мюнхен с договор до 2027 година, обявиха от клуба от Бундеслигата.

Нападателят също потвърди трансфера си от Тотнъм в Байерн малко по-рано с видео в социалните мрежи, в което каза, че е „било време да си тръгне“. 30-годишният футболист не е печелил трофей в професионалната си кариера.

Според информации в медиите, трансферната сума е в рамките на 100 милиона евро, което е категоричен рекорд за Бундеслигата, пише агенция ДПА.

„Много съм щастлив да бъда част от Байерн. Това е един от най-големите клубове в света и винаги съм казвал, че искам да се състезавам и да се докажа на най-високо ниво“, заяви Хари Кейн в изявление, публикувано от мюнхенския гранд.

Очаква се Кейн да печели около 25 милиона евро на сезон.

През 2017-а бившият президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес заяви, че няма играч в света, който да струва 100 милиона евро. Но изглежда клубът реши да се присъедини към солидните сделки на трансферния пазар.

Главният изпълнителен директор на Байерн Ян-Кристиан Дреесен заяви, че процесът по привличането на Кейн е бил дълъг.

„Но сега сме щастливи, че Хари Кейн ще носи нашия екип. Той е мечтан футболист, нападател от световна класа, а подобни играчи винаги са били важен фактор на Байерн. Убедени сме, че Хари Кен ще продължи успешната ни история. Нашите фенове могат да очакват един от най-добрите голмайсторите в нашето съвремие“, добави той по повод нападателят, който е водещ реализатор на английския национален тим.

Договорът на Кейн с Тотнъм изтичаше през 2024 година, което значеше, че може да напусне със свободен трансфер, ако бе останал още един сезон в английския тим.

„Трудно е да се изразя с думи и да кажа „довиждане“ на клуба и феновете, които направиха толкова много за мен през цялата ми кариера. Вие винаги ще бъдете в сърцето ми. Благодаря, Тотнъм. Благодаря, фенове на Тотнъм“, каза футболистът в социалните мрежи, обръщайки се към вече бившия си отбор.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви коментира: „Опитвахме се дълго време да убедим Хари и неговите представители за удължаване на договора както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Хари бе ясен, че иска свежо предизвикателство и няма да подпише нов договор през лятото и затова неохотно се съгласихме с трансфера.“

Все още не е ясно дали Кейн ще успее да дебютира за Байерн още в двубоя за Суперкупата на страната, но по-вероятно е първият му мач да е на старта на Бундеслигата след седмица.

Клубният президент на баварците Херберт Хайнер приветства Хари Кейн в Мюнхен с думите: „Много сме щастливи за това класно ново попълнение. Трансферът изискваше упоритост и постоянство – моите комплименти към всички, които участваха в тези преговори, водени от нашия главен изпълнителен директор. Кейн не просто ще подсили Байерн, а е придобивка за цялата Бундеслига.“

Четете още

Избор на редактора