Хванаха избягалия леопард Данте от зоопарка в Стара Загора

Избягал от зоопарка леопард хвърли в паника Стара Загора. За няколко часа никой в града не коментираше Гешев, Сарафов, Барселонагейт и даже ще има ли увеличение на пенсиите на 7 юли.

Леопардът, на име Данте, избяга от Зоопарка около 10:30 часа. Всички посетители на зоологическата градина бяха евакуирани. После паниката нарасна, защото се разбра, че духналите от клетката зверове били два, съобщи bTV.

Напрежението продължи да расте, когато дойде информацията, че единият леопард е открит и приспан, но за другия било установено само местоположението му.

Малко по-късно дойде и успокоението от БТА: „Двата леопарда, излезли от клетката си от зоопарка в Стара Загора, са упоени и прибрани“, каза началникът на Областна дирекция на МВР ст. комисар Лазар Христов.

„Платихме си билети, за да влезем в зоопарка, но секунди след влизането охраната ни помоли да напуснем обекта, тъй като леопардът е избягал. Евакуираха всички хора, дойдоха извънредни патрули“, каза пред bTV Надежда Георгиева, която дошла в зоологическата градина със семейството си.

„В 10:29 часа си купихме билети за зоопарка. Влязохме и от барчето встрани решихме да си купим кафе. Когато излязохме, охраната каза, че се изпуснали животно – леопард. Евакуираха всички. Вътре има майки с деца. Хората трябва да бъде по-отговорни, когато влизат да хранят животни“, каза Георгиева.

На място пристигнали и въоръжени екипи на МВР.

„Леопардът притича пред нас по алеята и се шмугна в гората“, каза един от посетителите.

От зоопарка предупредиха хората да избягват и територията на парк „Аязмото“, съобщи Bulgaria ON AIR.

Репортер на радио Стара Загора предаде, че в момента зоопаркът е затворен, на място има полицейски екипи. Няма евакуация на парк „Аязмото“, където е разположен атракционът, успокояваше местната радиостанция.

От базата на „Багатур“ на територията на зоопарка БНР научи, че са предупредени да затворят вратите на аула, където се намират групи деца.

Час по-късно от зоопарка съобщиха, че леопардите са заловени и прибрани.

Причина за извънредната ситуация станал небрежен служител, който оставил вратата на клетката на хищниците отворена, съобщи пред медиите директорът на Зоологическата градина в Стара Загора д-р Ивелина Илиева. Тя допълни, че ще му бъде наложено наказание. Според нея животните не са опасни, тъй като са бебета.

От общината се извиниха на посетителите за инцидента. Въпреки щастливия край, зоопаркът днес ще остане затворен, а утре ще работи с обичайното си работно време, казаха още оттам.

Преди малко повече от месец в същата зоологическа градина пони отхапа два пръста на бременна жена. От общината проследили записите на охранителните камери и твърдят, че преди инцидента жената и хората с нея минали поне покрай две табели, които забраняват на гостите да хранят и да дразнят животните.

Жената, която е от Пловдив и била към края на бременността си, може би не се е съобразила с тази забрана, поради което е пострадала. Ани споделила пред адвоката си, че посегнала да погали понито, което обаче й отхапало два пръста от лявата ръка.

Четете още

Избор на редактора