Рекорд! Спипаха шофьор с 5,11 промила алкохол

33-годишен мъж е задържан на Околовръстното в София за 24 часа след като тестът му за алкохол е отчел рекордното количество алкохол 5,11 промила. Установена е и употреба на канабис.

Мъжът не е оказал съпротива при ареста.

„Преди да направим тестовете водачът беше силно притеснен, трепереше, държеше се неадекватно. В моята практика това е най-високата измерена стойност на издишан алкохол”, заяви инспектор Виден Димитров пред NOVA.

28-годишна жена, без книжка, пък е задържана след преследване с три полицейски коли в Плевен и с дрегер е установено 3,77 промила алкохол. Жената, която е осъждана, е блъснала една патрулка и ранила леко двама полицаи.

Миналата седмица полицията започна акция срещу пияни и дрогирани шофьори след кървавата катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени. Проверени са 12 299 водачи и пътници и са съставени 2467 фиша и 723 акта за установени административни нарушения.

През вчерашния ден са заловени 26 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – като деветима от тях са били с над 1,2 промила, а 14 водачи са били засечени да карат под въздействието на наркотични вещества или техни аналози, съобщават от МВР. В София шофиращите след употреба на наркотици се оказаха повече от пияните. 30 на сто от тестваните шофьори по време на акцията са били под въздействие на дрога.

Четете още

Избор на редактора