Христанов: Очаквайте отново корупция на Капитан Андреево

„Сигурни сме, че ще се опитат да възстановят корупционните схеми на Капитан Андреево“, заяви зам.-министърът на земеделието Иван Христанов пред БНТ.

„Това бе една от основните причини да бъде свалено правителството – категоричен е той. – Не бяхме диалогични по темата, имаше заплахи, опити за подкуп. Когато ИТН се оттегли от коалицията, тези усилия спряха”, обясни той.

Според него от 10 години всички са си затваряли очите за схемите, а Европа добре е знаела какво се случва на външната за Съюза граница. „Корупционните практики тук са основна причина, за да не влезем в Шенген“, категоричен е Христанов и се пита как Борисов е спял спокойно, като знае какво става на Капитан Андреево.

Прокуратурата не е изискала преписката по случая, която е в държавна агенция „Национална сигурност”.

„Ако някой върне частна фирма на границата, влиза в мафиотска обвързаност”, заяви зам-министър Христанов. Той уточни, че вече има поръчка за оборудване за нова лаборатория, която е на обществено обсъждане. Това е единственият начин да спрат схемите, по които само за един месец са върнати над 800 тона негодни храни.

Четете още

Избор на редактора