Христо Иванов: Нямаме нужда от деструктивни избори

Важно е да не тласнем страната към деструктивни избори, но това не означава, че на всяка цена всичко ще подкрепим. Това заяви лидерът на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той коментира номинацията на Асен Василев за премиер.

„Това си е решение на ПП, което не е обсъждано с нас предварително, ще го обсъдим – добави Иванов. –  Има много въпроси за това как ще изглежда мнозинството, каква ще бъде коалиционната конструкция, която предлагат – в какъв формат ще търсят подкрепа – дали просто подкрепа за правителство на малцинството или коалиционни отношения. Както и тези коалиционни отношения как ще бъдат структурирани и как ще се взимат решенията“.

Христо Иванов посочи, че тези въпроси основно са породени от това, че досега е  имало много сериозен проблем в комуникацията, което е предизвиквало къси съединения.

„За мен точно това беше основната причина за разпада на коалицията“, категоричен бе Иванов. Той добави, че в представената от Кирил Петков програма ДБ са чули приоритети, които са релевантни, но може да се допълват и други.

Четете още

Избор на редактора