Христо Иванов: Опозицията иска хаос

„Има такъв народ“ искат да реализират пропуска си от миналата година, като съставят правителство с третия мандат, но нека ГЕРБ и ДПС кажат открито, че са готови да причинят избори на страната. Това заяви съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов по бТВ. Той предупреди, че опозицията тласка страната към хаос и че тази отговорност няма да им се размине.

По думите му сега трябва да се търсят политически решения на проблемите.

Христо Иванов обясни защо колегите му от парламентарната група на „Демократична България“ са се отзовали на поканата на ГЕРБ за консултации по искания от тях вот на недоверие срещу правителството. Според него е нужно да има поне „минимум диалогичност“. Той е попитал представителите на ръководството на ГЕРБ виждат ли изход от спиралата от кризи, в която затъва страната, но не е получил отговор. „Трябва да търсим минимум професионализъм. Иначе си останахме опоненти и им казахме, че няма да подкрепим техния вот”, каза съпредседателят на ДБ.

Целият днешен ден беше посветен на това да се прелее кръв от ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ на „Има такъв народ“ да не би техният разпад да отиде твърде далеч, заяви Иванов.

По думите му колегите му от „Продължаваме промяната“ все още търсят депутати, с които да попълнят недостига на управляващото мнозинство. Трябва да търсим задълбочена политическа формула, а не просто бройка за гласуване, смята Иванов.

Според съпредседателя на „Демократична България“ темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз и атаката по председателя на парламента Никола Минчев обслужват „конюнктурни цели“.

Иванов смята, че има опити за реваншизъм от страна на някои хора от ИТН и го обвърза с паметната записка от министерството на външните работи, свързана с Република Северна Македония.

Според Иванов не става дума за българския национален интерес, а за кариерния реваншизъм, защото Любомир Каримански не е станал председател на БНБ, а Ива Митева – конституционен съдия.

Цялата атака започна с пост на Слави Трифонов, който много ясно обвърза темата Северна Македония с темата, че Каримански не бил станал шеф на БНБ, обясни съпредседателят на ДБ.

Четете още

Избор на редактора