Църквата ни си има вече телевизия

В сградата на Софийската митрополия беше открит и осветен телевизионен център. Това стана с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и по решение на Софийския епархийски съвет.

Телевизия „Епархийски глас“ логически допълва медийните дейности за проповядване на Словото Божие. След епархийското издателство и радио „Епархийски глас“, вече и чрез телевизионен канал ще върши дейността за благото и просвещението на верните духовни чеда от епархията, изтъкват от митрополията.

В главното студио на телевизия „Епархийски глас“ водоосвещението извърши Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп.

Епископ Поликарп изрази своята радост от създаването на телевизията, чрез която Митрополията ще бъде в домовете на вярващите и ще отговори на очакванията на хората, институцията духовно да насочва живота им към вярата, надеждата и любовта – към Бога.

Телевизията ще стартира на 25 декември с предаването „Стълба към небето“. Предаването ще бъде качено в Ютюб канала „Телевизия Епархийски глас“.

Първите две предавания ще бъдат излъчени в неделния ден – 25 декември и 1 януари, а след Нова година то ще се излъчва всеки петък от 10:00 ч. Екипът на телевизията подготвя 24-часова програма, която се очаква след 21 януари.

Четете още

Избор на редактора