Четвъртокласникът Манол изпразни касичката си за пострадалите от земетресението

В цялата страна се разкриват пунктове за събиране на помощи за пострадалите от разрушителните земетресения в Турция и Сирия. Вече започнаха да се изпращат и първите дарения.

Един от първите, даже още преди пунктът в Кърджали да бъде разкрит, е четвъртокласникът Манол. “Преди два дни гледахме турската телевизия, видяхме как страдат хората. Стана ми мъчно за тях и реших да даря парите си. Мисля, че тези хора имат много по-голяма нужда, отколкото аз да си купя нещо, без което мога да живея”, разказа пред NOVA момчето.

По думите на майката на четвъртокласника това не е първият път, в който момчето й проявява съпричастност. Той е участвал и в други дарителски кампании. “Винаги с желание дава спестените си парички”, хвали го майка му.

Помощи се събират във всички населени места в област Кърджали. Тук само за ден хората донесоха стотици килограми дрехи, одеяла и храни, които още днес отпътуваха за Турция.

„Показахме истинското лице на човещината, на комшулука, за който говорим и се радвам, че даже и децата – Манол е един от добрите примери”, заяви Хасан Азис – кмет на Кърджали.

Четете още

Избор на редактора