Две коли на жандармерията се удариха челно. Четирима в болница

Две коли на жандармерията са се сблъскали челно на пътя Царево – Малко Търново на отбивката за село Изгрев, съобщи bTV.

Инцидентът е станал около 9 часа. При произшествието няма жертви, но има ранени. Всички са контактни. Пожарникарите са рязали ламарини на автомобилите, за да извадят пострадали при катастрофата.

Служителите са били командировани от вътрешността на страната да охраняват границата. От полицията са отказали информация на медията, тъй като на място има следователи.

Според БНТ при инцидента са пострадали четирима жандармеристи, които са откарани в болница.

Заспиване зад волана, техническа неизправност и човешка грешка са трите основни версии по които се работи, съобщи районният прокурор на Бургас Мария Маркова. Тя уточни, че все още пострадалите не са разпитани, тъй като състоянието им не позволява и не са изяснени важни моменти около пътното произшествие.

Единият от служителите на МВР е в тежко състояние в реанимацията на УМБАЛ Бургас. В различни отделения на същата болница са настанени и останалите пострадали. Взети са кръвни проби за алкохол и наркотици, но те са изпратени за изследване в столицата и още не са готови, уточни Маркова.

Четиримата ранени са между 30-40 годишни, нощували са в квартири в Царево. Районният прокурор на Бургас допълни, че през последните седмици мигрантския натиск в региона е засилен, а магистратите са затрупани с дела за трафик на бежанци.

Четете още

Избор на редактора