Човек от клана Кенеди излиза срещу Байдън

Критикът на ваксините срещу COVID-19 Робърт Кенеди-младши, представител на прочутата американска политическа династия, обяви снощи, че иска да се съревновава с настоящия президент Джо Байдън за номинацията на Демократическата партия за президентските избори през 2024, предадоха Ройтерс и БТА.

69-годишният Кенеди има малки шансове за успех, но неговата кампания може да послужи като платформа за прокарване на твърдения, че детските имунизации срещу коронавируса крият рискове за здравето – теория, която е опровергана от множество научни изследвания.

На митинг в Бостън Кенеди не спомена ваксините или въпроса за тяхната ефективност. Той каза, че ще направи свой приоритет изследването на хронични заболявания, ако бъде избран за президент.

„Това съсипва средната класа в страната. Трябва да засилим проучванията в тази насока“, каза той. Кенеди беше блокиран от ЮТюб и Инстаграм за разпространяване на дезинформация за ваксините срещу COVID-19.

Той е племенник на бившия президент Джон Кенеди, който беше убит през 1963, и син на бившия американски сенатор Робърт Кенеди, който също беше убит по време на предизборната си кампания през 1968.

Четете още

Избор на редактора