Шакира блести за първи път на Met Gala в Ню Йорк

Кой спечели Met Gala? Природата и нейните много цъфтежи, пише АП.

Тазгодишното събитие бе под наслов „Спящи красавици: Пробуждаща се мода“ и събра на едно място най-видните лица от развлекателния бизнес. Модни икони, легендарни изпълнители, известни актриси и актьори, забележителни модели – всички те бяха гости на най-бляскавото модно събитие, организирано от Vogue и Анна Уинтур. Тази година домакини бяха Дженифър Лопес, Зендая, Крис Хемсуърт и Bad Bunny.

Въпреки че всеки чака събитието с нетърпение, достъпът до него е строго ограничен. Гостите са само с покани, а вътре в самата зала е забранено използването на телефони. Социалните мрежи също попадат в черния списък, за да се запази мистерията около събитието, за което билетите са най-трудни за намиране. Разбира се, самият музей „Метрополитън“ също има строги правила с цел запазване на експонатите, които остават в него до септември месец.

Тази година имаше няколко звезди, които не присъстваха на Met Gala, въпреки че бяха поканени. Сред тях бяха Риана, Блейк Лайвли, Тейлър Суифт, Бен Афлек, Лейди Гага и Кейти Пери. Въпреки че Дженифър Лопес бе сред домакините на събитието, съпругът ѝ остана извън светлината на прожекторите заради професионални ангажименти, които го задържали в Лос Анджелис.

От друга страна, Шакира направи дебюта си на червения килим в Ню Йорк, носейки красива червена рокля от Carolina Herrera с флорални мотиви. Тоалетът с дълбоко деколте включваше странични изрязани участъци и диамантени декорации, включително висулка с цветя, поставена в центъра. Шакира допълни роклята с дълга до пода наметка, която се състоеше от драматични набраздени ръкави, които приличаха на листенца от роза.

Актьорът Джеф Голдблум също стъпи на емблематичните стълби за първи път, носейки класически черен костюм с бяла риза и черно елече.

Кендъл Дженър отново впечатли с визия, носейки уникална рокля от Александър Маккуин. Тя е първият човек, който носи визията от колекцията за есен 1999 година, направена от дизайнера за Givenchy.

Ким Кардашян се появи в прозрачна рокля от Margiela на дизайнера Джон Галиано, която се отличаваше с дълъг шлейф, включващ листа и флорални акценти.

Наоми Кембъл превърна червения килим в свое собствено дефиле. 53-годишната моделка се разходи по стълбите на „Метрополитън“ с рокля, напълно пасваща на дрескода. Тя блестеше в рокля от Burberry, украсена с ресни с пайети, със семпло V-образно деколте и тънки презрамки.

Памела Андерсън наруши похода си без грим в името на Met Gala. Това е първият път, в който звездата стъпва на червения килим в Ню Йорк и определено го направи подобаващо. Секссимволът на 90-те години облече зашеметяваща рокля от Oscar de la Renta с украшение за глава от изкуствена кожа на Noel Stewart.

Четете още

Избор на редактора